Bunları bilirsinizmi?
Qadınlar hamiləlik ərəfəsində yeyib-içdiklərinə fikir verməli, daha çox vitamin qəbul etməlidirlər.
Mütəxəssislər bildirir ki, hamiləlik zamanı bu 6 qidanı mütləq yeməlisiniz.
Taxıl məhsulları – taxıl tərkibli qidalar dəmirlə zəngindir. Səhər yeməyində yeyə, gözəl bir sendviç hazırlaya və ya axşam yeməyinə pəhriz düyüsü hazırlayıb qidalana bilərsiniz
Lobya – Lobyanın hər növü süfrənizdə mütləq olmalıdır. Yanına ət qoya və ya salatın tərkibinə əlavə edə bilərsiniz. Proteinlə zəngin olan lobya həm də kalsium və dəmir tərkiblidir.
Qıl balıq – omeqa ilə zəngindir. Körpənin beyin və gözləri üçün mütləqdir. Eyni zamanda proteindir və tərkibində B vitamini çoxdur.
Yumurta – Proteindir. İçərisində çox sayda vitamin və mineral var. Uşağın beyin inkişafı üçün önəmlidir. Lakin yeyərkən yaxşı bişməsinə diqqət edin.
Az yağlı qatıq – Bir stəkan az yağlı qatıq və süddən daha çox kalsium verir. Şəkər əvəzinə içərisinə quru meyvə tökün.
Giləmeyvələr – Hamiləlik zamanı böyürtkən, qarağat və moruq yeməyiniz mütləqdir. Həm dadlıdır, həm də vitaminlərlə zəngindir. Sizi çoxlu C vitamini ilə təmin edəcək.